News

5. jan, 2020

Hösten blev jobbig för oss. Jasper drogs med en hälta som inte ville gå över trots flera veterinärbesök och röntgen. Till slut bestämde vi att veterinären skulle göra ett kirurgiskt ingrepp och den 2/12 var det dags för operation. Det visade sig att det fanns en fraktur på klobenet som inte gick att se på röntgen. Stackars Jasper som haft ont under lång tid! Nu mår han bra och går obehindrat igen med sina långa, effektiva steg! Stort tack till veterinär Katarina Sandelin på Växjö Nya Djurklinik! Nu hoppas vi på att våra planer för 2020 går att genomföra. 

Under november månad Victor var omslagspojke på Whippetklubbens hemsida. Foto: Ann-Marie Nordén

I Whippetbladets höstnummer hade jag glädjen att få skriva Stafettbenet, en presentation om mig och mina hundar och whippetliv.

 

21. sep, 2019

Vi deltog i Svenska Whippetklubbens Riksutställning i slutet av juli. Det var mycket trevligt att träffa whippetfolk från när och fjärran, men en tryckande hetta gjorde det besvärligt för både människor och djur. Victor tappade aptiten totalt, och vi åkte faktiskt hem tidigare än beräknat. Rsultaten blev: Victor oplacerad i junklass och Jasper 2:a i seniorklass. 

3 av Jaspers döttrar (Victors kullsystrar) har debuterat i juniorklass under sommaren och vi är mycket stolta över följande resultat:

Zelig Feathertop

3 x Ex med ck, BT-4 med reservcert för rasspecialist Henrik Härling

Zelig The Sister-Years

Ex med ck, BT-4 med reservcert i Norge

Zelig Twice-Told Tales

Ex med ck

 

 

14. jul, 2019

Sommarkvällsutställning på Nybro Brukshundklubb 2019-07-11, med 154 anmälda hundar. Lille Victor gick hela vägen till BIS-final, endast 9 månader gammal! Läs mer på hans egen sida.

Local show, The Summer Evening Show in Nybro, with 154 dogs entered. Victor went all the way to BIS-final, just 9 months! Read more at his own page.

21. jun, 2019

Vinthundshelg på Tånga Hed 15-16/6

Både Jasper och Victor visade framtassarna och vi hade en helt fantastisk helg!

Lördag: Victor BIR och BIS-valp (Jasper ej anmäld)

Söndag: Jasper BH-2 och BIM senior, Victor BIM-valp mot sin vackra syster!

Läs mer på deras respektive sidor!

 

 

We had an amazing weekend at the Sighthound Shows at Tånga Hed! 

Saturday: Victor BIS puppy!! (Jasper was not entered)

Sunday: Jasper best male-2 and Victor BOS puppy to his beautiful sister!

Read more at their own pages!

26. maj, 2019

Vinthundklubbens utställning i Hässleholm 19/5 2019. Lille Victor blev BIM-valp för domare Roberto Posa! Läs mer på Victors egen sida.

Swedish Sighthounds Show in Hässleholm 19/5 2019. Victor was BOS Puppy under Roberto Posa. Read more: Victor - Shows